Gir rom for mestring og vekst: – Jeg får rom til å prøve meg frem

5 minutes
SEAM
July 12, 2023
SEAM, en ledende aktør innen grønn, maritim teknologi, har etablert seg som et sterkt og attraktivt arbeidssted for fagfolk innen elektriker- og tekniske fagområder. Men, hvordan er det egentlig å jobbe med utvikling av grønne, maritime systemer og løsninger i en bransje som er i kontinuerlig endring? Kristian og Siri forteller hvordan deres arbeidshverdag er i SEAM.

Show more

Opplever utvikling

– Det at alle er villige til å dele kunnskapen sin, gjør at jeg lærer noe nytt hver dag, sier Kristian Steinnes (37).

Han har bakgrunn som elektriker og har gjennomført deltidsstudier via SEAM for å videreutvikle seg. Han er serviceingeniør i SEAM, og jobber mye med elektro- og kraftsystemer. Dagene hans består hovedsakelig av feilsøking og testing.

Siden 2018 har han jobbet mye med oppstart av SEAMs produkter, med hovedfokus på kraftelektronikk, AC og DC tavler - han ser frem til å lære enda mer om kraftelektronikk og arbeide mer med det i fremtiden.

– Jeg føler selv jeg har utviklet meg på de fleste plan. Jeg lærer mye om det tekniske ved å jobbe med dette selv om jeg ikke har jobbet noe særlig med hverken frekvensomformere eller PLS fra før. Vi har mange utrolig dyktige kolleger som villig til å ta seg tid til å lære bort det de kan om du trenger hjelp.

Jobben hos SEAM har gitt Kristian mulighet til å utvikle seg på flere områder, blant annet gjennom at han får jobbe med andre områder som interesserer ham. Han forteller at det i SEAM er lav terskel for å diskutere og hjelpe hverandre, noe som etter Kristian sin mening gir rom for mestring.

Det at alle er villige til å dele kunnskapen sin, gjør at jeg lærer noe nytt hver dag.


Motiverende å se resultater

– Jeg får tillit til å prøve meg fram og samtidig er det en trygghet ved at jeg alltid kan spørre om hjelp, mener Kristian.

Han syntes det er spesielt motiverende å se resultatet av arbeidet når alle systemene spiller på lag.

– Det beste med jobben er å se resultatet av arbeidet som blir levert fra oss. Det siste som skjer før overlevering, er gjerne en sjøprøve; der skal alt arbeidet, som gjerne har pågått i noen år, tunes, testes og verifiseres. Det kan være utfordrende å få alt til å spille på lag, men det er veldig tilfredsstillende når det løser seg og du ser at kunden er fornøyd.

Kristian ser på samarbeidet i bedriften som en av hovedårsakene til at han har hatt muligheten til å utvikle seg så mye faglig.

– De fleste som arbeider hos SEAM kan litt om mye, men har gjerne ett felt de er veldig gode på. Det at alle i tillegg er villige til å dele kunnskapen sin, gjør at jeg lærer noe nytt hver dag, sier han.

– SEAM er en bedrift som ser fremover

Siri Langåker (36), har jobbet i SEAM i 15 år. Hun begynte i 2008 som nyutdannet elektroingeniør. I dag er hun serviceingeniør i SEAM og jobber mye automasjon og trives med det.

Hun har blitt værende både på grunn av det gode miljøet, men også fordi arbeidsdagene alltid bringer med seg noe nytt.

– SEAM er en bedrift som alltid har sett fremover, så det har vært noe nytt å lære seg hele tiden.

I sitt daglige arbeid håndterer Siri en rekke oppgaver, inkludert programmering, dokumentasjon, innhenting og gjennomgang av prosjektmateriale, samt oppsett og testing av ferdige systemer både internt og med klasseselskap eller kunder.

Hun setter spesielt pris på muligheten til å se systemene i aksjon.

– Det å se systemene vi leverer i drift og se hvordan de fungerer sammen med andre systemer, gir meg en enda bedre forståelse for det jeg driver med på kontoret.

Siri mener at tilliten hun og kollegaene har fått fra arbeidsgiver, har vært avgjørende for hennes faglige utvikling hos SEAM.

– Man får stor grad av ansvar for sin egen arbeidsdag og jeg har vokst mye som resultat av det. Vi har også mange kunnskapsrike, dyktige og engasjerte ansatte som er interessert i kontinuerlig utvikling i bedriften - så hvis du lurer på noe eller ønsker å diskutere noe, er det alltid rom og entusiasme for det, forteller hun.

Man får stor grad av ansvar for sin egen arbeidsdag og jeg har vokst mye som resultat av det.


Lærer stadig noe nytt etter 15 år

I likhet med sin kollega, trekker også Siri fram miljøet og samarbeidet på arbeidsplassen som en viktig faktor for deres egen og selskapets suksess.

– Vi har ansatte med forskjellig utdanning og veldig variert arbeidserfaring - dette er noe av det som gjør oss sterke. Hos oss får man jobbe med det man er flink til og det man er interessert i, uavhengig av utdanningsbakgrunn.

Selv etter 15 år i bedriften lærer Siri stadig noe nytt og bedriften har i løpet av den tiden hatt en enorm utvikling.

– Utviklingen har gått jevnt og trutt siden jeg begynte, i et tempo som har vært konstant. Det ser heller ikke ut til at utviklingen stopper med det første, og jeg ser frem til å ta fatt på nye utfordringer sammen med resten av teamet hos SEAM.


SEAM søker flere kloke hoder

SEAM AS består av 140 dedikerte og engasjerte ansatte som jobber tett sammen for å utfordre eksisterende løsninger, utvikle ny, grønn maritim teknologi, og skape en renere og lysere fremtid for fremtidige generasjoner.

Nå ser vi etter flere, kloke hoder som ønsker å jobbe i et innovativt og fremtidsrettet selskap, med gode forsikringsordninger, konkurransedyktige betingelser og spennende prosjekter.

Som et selskap som vokser kontinuerlig, er det viktig for oss å legge til rette for personlig vekst også. Vi sørger for at du får den opplæringen og utviklingen du trenger for å styrke dine ferdigheter og bygge din karriere.

Hos oss vil du være med på å takle noen av de største utfordringene i den maritime industrien, så vi trenger folk med et sterkt driv. Hvis du vil gjøre en forskjell, bør du jobbe i SEAM.

Se alle ledige stillinger

Kickstart your
Green Transition

Contact

Join our
Newsletter

By signing up to our newsletter
you accept our terms of Privacy Policy
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Main Office | Karmøy
Husøyvegen 31,
4262 Avaldsnes
Office | Bergen
Leirvikåsen 41A,
5179 Godvik
Office | Stord
Torgbakken 9,
5411 Stord